RSS Feed

Archive

Advertise

Powered By Blogger
Hubul nostru vă aşteaptă pe adresa dc.underground-network.ro În cel mai scurt timp vrem să revenim acolo unde ne este locul şi anume în top. Servicii de calitate, suport prompt şi specializat, design atractiv. Nu mai aştepta şi intră în contact cu noi pe dc.underground-network.ro sau www.underground-network.ro

Make love ... not breakfast

Campanie împotriva fumatului (în pat)


STOP SMOKING !!!

Să dăm la o parte Directiva CEE bla bla bla, care spune ce face fumatul şi ce nu face. Hai să luăm în calcul lucruri mult mai practice, că astea au de obicei mai mult succes. :)



... sau ...

Tom & Jerry (nigga' style)

Referitor la rugăminţile părinţilor şi ale bunicilor adresate postului de televiziune ce prezenta acele desene animate cu veveriţele sinucigaşe, cerându-le mai repede "Tom şi Jerry" în schimb ... think again. ;)


Dupa ieftinirea tarifelor de roaming, Comisia Europeana vrea sa faca acelasi lucru si cu SMS-urilor si cu transferurilor de date efectuate de pe telefoanele mobile. Autoritatile de la Bruxelles sunt ingrijorate si de modul de facturare al convorbirilor, intrucat foarte putini operatori de telefonie mobila au introdus posibilitatea facturarii la secunda. Potrivit unui studiu european, clientii comunitari platesc cu 20% mai mult, fata de cat ar fi normal daca taxarea s-ar face la secunda.
Raportul de monitorizare publicat de Executivul european arata ca toate tarile Uniunii au aplicat noile tarife de roaming insa pretul mesajelor si al transmisiei de date continua sa fie ridicat si variaza considerabil de la un stat la altul, in interiorul UE.
Comisarul pentru telecomunicatii, Viviane Reding, sustine ca un alt motiv de ingrijorare il reprezinta modul de facturare al convorbirilor, intrucat apelurile sunt taxate la minut si nu la secunda. Acest lucru inseamna ca, daca ati efectuat un apel de doua minute si o secunda, veti fi facturat pentru trei minute, ceea ce duce la o nota de plata mai mare cu aproximativ 20%, fata de cat ar fi normal daca taxarea s-ar face la secunda.
Bruxelles-ul va lua o decizie in aceasta chestiune abia spre sfarsitul anului, o data cu publicarea raportului final.

Internetul bată-l vina

Şi că tot vorbeam anterior de relaţii începute pe internet care cum se-nfiripă tot aşa se şi termină ... iată şi contrariul. Dom' doctor, luaţi aminte ... ;)

Iubitul de pe net, o eleva de nota zece

Adolescenta de 17 ani din Cluj care a luat mintile, prin intermediul Internetului, unei fete de 15 ani din Dubai, pretinzand initial ca este baiat, este una din cele mai bune eleve din clasa.

Despre Anda Drajan, eleva in clasa a XI-a, la Liceul de Informatica 'Tiberiu Popovici' din Cluj, profesorii spun ca are numai note bune si nu are absente. Pe langa pasiunea pentru disciplinele exacte, Anda are si talent literar, fiind autoarea unui volum de versuri, lansat in 2004. Profesorii fetei stiau ca de la divortul parintilor ei, ce a avut loc in urma cu doi ani, clujeanca s-a refugiat in Internet. Habar nu aveau insa ca s-a dat drept baiat, folosind pseudonimul Kevin, cunoscand-o astfel pe Karen Willemsee (15 ani), din Dubai, de origine sud-africana. Desi a aflat ca iubeste o fata, sentimentele lui Karen nu s-au schimbat. Pe 13 ianuarie, ea a venit in Romania, impreuna cu mama ei, ca s-o cunoasca pe Anda. Pentru ca mamele lor nu au fost de acord cu o astfel de relatie, fetele au fugit cateva zile in Constanta si in Bucuresti.

Anda va merge la psiholog

La intoarcere, adolescentele s-au despartit cu greu, afirmand ca doresc sa-si uneasca destinele, iar Anda sa-si faca schimbare de sex. Karen a plecat sambata acasa, in Dubai. Potrivit profesorilor, pentru a-si reveni, romanca va fi ajutata de un psiholog.


Maşini multe, locuri de parcare puţine! Este o problemă cu care mulţi şoferi din România se confruntă de ani de zile. Acest lucru se vede mai ales în marile oraşe, unde numărul autoturismelor creşte ameţitor de la un an la altul. Nu acelaşi lucru se poate spune despre locurile de parcare.

De exemplu, în Capitală, sunt trei şoferi pentru un loc de parcare. Asta înseamnă 700.000 de autoturisme parcate neregulamentar, cărora li de se adaugă 50.000 de maşini care tranzitează zilnic Bucureştiul.

Pentru Bucureşti, previziunile Direcţiei de Înmatriculări sunt sumbre: în următorii patru ani vor fi 1.600.000 de autoturisme, cu o jumătate de milion mai mult decât în prezent. Tot în acest interval se vor construi doar 38.000 de locuri de parcare.

Un exemplu pozitiv este primăria sectorului 3. La cele 80.000 de maşini înregistrate au fost construite în ultimii ani 62.000 de parcări şi se lucrează la alte 10.000. În sectorul 2 au fost amenajate anul trecut 4.200 de locuri de parcare, iar în 2008 se înfiinţează alte 6.000. În sectorul 6 sunt 2.500 de locuri de parcare deja construite, iar alte 500 care vor fi predate peste două luni. Primăria sectorului 1 vine doar cu promisiuni: 80.000 de locuri de parcare, dar deocamdată nimic concret. Cât priveşte primăriile sectoarelor 4 şi 5, acestea n-au avut niciun asemenea proiect în ultimii ani.



«Tom şi Jerry, nu Veveriţe sinucigaşe»


Nici copiilor nu le plac “Veveriţe sinucigaşe”! Desenele animate al căror conţinut violent i-a determinat pe unii părinţi să depună sesizări la CNA, sunt aspru criticate chiar şi de către micuţi! Micuţii spun că preferă producţiile cu personaje celebre.


Aceştia spun că tot mai multe “desene tâmpite” au luat locul multor emisiuni interesante pentru copii, iar desene animate celebre, precum “Pluto”, “Albă ca Zăpada” sau “Răţoiul Donald”, sunt aproape inexistente pe micile ecrane.

“Nu am ce să văd la desenele alea: nişte veveriţe proaste, care se omoară singure şi râd. Aş vrea să bage (posturile de televiziune - n.red.) Tom şi Jerry, care-mi plac cel mai mult”, ne-a spus Gabriel. Are doar 4 ani şi, mărturisesc bunicii lui, petrece extrem de mult timp în faţa televizorului, la desene animate.

“Cum a văzut desene animate, nu-l mai dezlipeşti câteva ore din faţa televizorului. Şi Alicia, sora lui, se uită la desene: Albă ca Zăpada, Pluto. Ei învaţă ceva din desene (…) chiar ne bucurăm că nu le plac alea violente”, spune Maria Robu, bunica micuţilor.

Nici pentru Ana Maria, o fetiţă de 5 anişori din Bucureşti, “Veveriţe sinucigaşe” nu se încadrează în tiparul desenelor animate preferate, ne spune bunica ei: “Tom şi Jerry, Jack şi vrejul de fasole, Mica Sirenă, Degeţica, Albă ca Zăpada...”.

Psihologul Daniela Gheorghe susţine că efectul negativ pe care-l au unele desene animate asupra copiilor, derivă din faptul că majoritatea micuţilor încearcă să se identifice cu unul dintre personajele principale.

“Dacă se identifică cu personajul rău, or să creadă că bătaia, agresivitaea, sunt soluţii la diferitele lor probleme. La 3 ani copilul deja înţelege multe. Am avut caz în care un copil s-a aruncat de pe balcon (n.red - la parter), convins că el e Superman”, a declarat, pentru Click!, Daniela Gheorghe. Psihologul îi sfătuieşte pe părinţi să nu-şi lase odraslele singure în faţa televizorului şi să comunice cu ei, de fiecare dată când aceştia au neclarităţi.

Gabriel şi Alicia preferă să se plimbe în parc cu bunicii decât să se uite la desenele animate în care două veveriţe caută cele mai ciudate metode de a-şi pune capăt zilelor. La televizor, cei doi puşti urmăresc mai degrabă personajele vesele din producţiile Disney: Tom şi Jerry, Jack şi vrejul de fasole, Mica Sirenă, Degeţica, Albă ca Zăpada. (explicaţie foto dreapta)

CNA le mută noaptea

În urma unor sesizări primite de la părinţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului, împreună cu mai mulţi parlamentari, au atras atenţia Comisiei Europene referitor la difuzarea de către postul de televiziune AXN a unor desene animate cu caracter extrem de violent.

AXN a început să difuzeze, în data de 10 ianuarie, la ora 14.51, un serial în care nişte veveriţe micuţe folosesc diferite tehnici pentru a se sinucide, cu zâmbetul pe buze, într-un mod cât
mai ingenios posibil. Potrivit legii, în intervalul orar 6.00 – 22.00 nu pot fi difuzate emisiuni care conţin detalii sau metode de sinucidere ori de automutilare.





Relaţiile care se înfiripează pe Internet se bazează pe o imagine care, de cele mai multe ori, nu corespunde realităţii

Unii spun că sunt bizare, alţii le consideră un lucru firesc. Cu toate acestea, întâlnirile înfiripate pe Internet câştigă tot mai mult teren. Însă psihologii sunt de părere că aceste relaţii nu sunt durabile, pentru că ele se bazează pe o imagine care, de cele mai multe ori, nu are corespondenţă în realitate.

Toate relaţiile "on-line" ur­mează un scenariu tipic, susţin specialiştii. În primul rând, dezvoltarea unei anumite intimităţi emoţionale poate dura câteva luni bune. După aceea, ambii parteneri încearcă să regăsească unul în celălalt un prieten devotat, dispus să-i împărtăşească sentimentele. Fiecare îşi face o autocaracterizare, mai mult sau mai puţin reală.

Relaţia avansează în momentul în care textele trimise pe e-mail sau messenger sunt însoţite de cadouri virtuale: flori, săruturi, poze animate. Ce inimă în­clinată spre romantism poate să reziste în faţa acestora? Dacă simţiţi "fluturaşi" în stomac şi o transpiraţie în palma cu care manevraţi mouse-ul în căutarea unor noi mesaje, diagnosticul este clar: v-aţi îndrăgostit.

O dragoste care este sortită eşecului, avertizează psihologii. "Rela­ţiile care iau naştere pe Internet nu sunt durabile, deoarece ele se bazează pe o imagine care, de cele mai multe ori, nu corespunde realităţii", ne-a spus psihologul Andrei Chiriac, de la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgoş" din Capitală.

Ascunşi în spatele calculatorului

Conversaţia purtată pe Internet reprezintă o modalitate de contact fizic minim cu celălalt, potrivit specialistului. "Ascuns în spatele unui computer, te poţi juca, îţi poţi manipula imaginea cum vrei, o poţi ajusta după bunul plac. Însă problema care se ridică este aceea a încrederii în propria persoană. De obicei, persoanele care îşi caută «jumătatea» pe Internet nu au încredere în ele, preferând conversaţia online în detrimentul relaţionării directe cu un posibil partener", ne-a spus Andrei Chiriac.

În opinia sa, oamenii care vor să-şi «agaţe» partenerii în acest mod pun în joc anumite imagini care sunt false şi care nu îi reprezintă. De aceea, ei nu interacţionează cu adevărat. Acest lucru se observă atunci când cei doi se întâlnesc. "Două persoane care au schimbat mesaje online şi care ajung să se şi întâlnească nu pot avea decât o simplă aventură, deoarece o dată ce încep să îşi descopere viciile, cei doi parteneri se distanţează unul faţă de celălalt. Nu mai există nimic care să îi lege", a explicat Andrei Chiriac.

Aventura online periclitează căsnicia

Există şi persoane care aleg să rămână la stadiul "întâlnirilor electronice" deoarece consideră că se află la adăpost de o posibilă suferinţă sentimentală. "Este o modalitate de a te proteja împotriva decepţiilor, însă nu trebuie să devină un obicei", susţine psihologul.

Potrivit acestuia, problema se schimbă dacă aceia care navighează pe net în căutarea unor posibili parteneri sunt căsătoriţi. "Este vorba de persoane nemulţumite în căsnicie şi care nu-şi pot rezolva problemele în interiorul cuplului. Acestea sunt firi slabe, care se victimizează. În realitate, aceste persoane caută o relaţie de scurtă durată. Şi Internetul este cel care le-o poate oferi. Uneori însă, aventurile respective pot periclita căsnicia", a mai spus psihologul.

La un liceu din Craiova, în timpul unei ore de curs, un elev de 18 ani şi-a dat jos pantalonii în faţa profesorului, în timp ce acesta îl privea zâmbind. Scena a fost surprinsă de un coleg cu un telefon mobil.

Elevul exhibiţionist a început să râdă de profesor şi i-a arătat fundul şi organele genitale. Tânărul a început apoi să îl înjure pe profesor, după care a luat un scaun şi l-a ameninţat pe dascăl că îl loveşte.

Cadrul didactic a asistat la început pasiv la întreaga scenă şi a refuzat chiar să îl dea afară din clasă pe elev, deşi colegii puştiului i-au cerut să facă asta. Când s-a văzut ameninţat, dascălul a început să îl înjure pe elev. Scandalul s-a terminat cu ieşirea profesorului de la oră, când a sunat clopoţelul.

Elevul a fost surprins şi în timpul altor ore, în prezenţa aceluiaşi profesor, când urinează pe tablă. Filmuleţele au fost făcute la sfârşitul anului trecut, în mai multe zile de curs. Tânărul a fost exmatriculat între timp pentru că avea multe absenţe şi făcea probleme la şcoală. Conducerea liceului a văzut imaginile abia acum şi a început o anchetă internă pentru a decide ce măsuri se vor lua împotriva cadrului didactic.

Cele mai hi-tech bancnote din lume
Cosmin Popan
Aparut in editia din 21 Ianuarie 2008

In lupta cu producatorii de bani contrafacuti, bancile mondiale apeleaza la cele mai noi tehnologii pentru a securiza hirtiile pretioase ce le ies de sub tipar.

Numai in Statele Unite sint cel putin 70 de milioane de dolari in circulatie care au iesit de sub alte imprimante decit cele care apartin bancii centrale. Pe masura ce tehnicile de falsificare avanseaza, nici banii nu stau in loc, incercind sa tina pasul, dupa cum arata popsci.com. International Association of Currency Affairs a inventariat cele mai noi si mai eficiente tehnologii si tactici in disputa cu contrafacerile.


O cerneala in relief troneaza pe bancnota de zece dolari din Hong Kong



O bancnota din Kazahstan cu fir de bumbac

Bancnota de 10.000 de tenge din Kazahstan a primit titlul de excelenta din partea juriului, fiind prima care utilizeaza un fir vizibil pe ambele parti. Filamentul are marcaje distinctive si este transparent, astfel incit elementele de securitate suplimentare incorporate sint mult mai vizibile. Fibrele fine de bumbac din componenta firului, care pot fi observate la cele doua capete ale bancnotei si care nu pot fi redate cu usurinta, sint o alta gaselnita cu care cazacii isi apara banii.

La fel de apreciata a fost si bancnota de 50 de pesos, pusa in circulatie in 2006 de catre Banca Mexicului. Alaturi de cea de 20 de pesos, care va aparea in cursul acestui an, aceasta este fabricata din straturi fine de polimeri de plastic, ce isi schimba culoarea in momentul in care este putin inclinata, descriind in acest fel un fluture. O fereastra transparenta inclusa, in care sint vizibile cifra 50 si chipul unui erou al razboiului de independenta, transforma biletele mexicane intr-o nuca aproape imposibil de spart.

Coroana suedeza, bancnota de 1.000 mai exact, intra si ea in top trei gratie unei holograme care il infatiseaza pe regele suedez Gustav Vasa. Banca centrala din Stockholm a ingregistrat in 2006, la lansare, o premiera: bancnota este prima din lume care utilizeaza tehnica Motion, mai precis o banda formata din microlentile, similara celei care va fi implementata pe viitorul bilet de 100 de dolari americani.


Mexicul a trecut, la fel ca Romania, pe plastic



Cele 1.000 de coroane suedeze infatiseaza un rege hologramat

O cerneala care scoate in relief literele de pe bancnota de zece dolari din Hong Kong, conferindu-i o textura aparte, a atras si ea atentia celor de la popsci.com, chiar daca nu a intrat in gratiile International Association of Currency Affairs. Imaginea unui cal, tiparit pe ambele parti si perfect aliniat, este un alt atu in lupta cu potentialii falsificatori.

Biletul de 10 rupii din Nepal are si el in componenta o mica fereastra din polimer, dificil, daca nu imposibil de duplicat cu ajutorul hirtiei obisnuite. Pentru o siguranta sporita, o serie de fire metalice foarte subtiri sint amestecate in interiorul bancnotei.

*
Plastic sau hirtie?


Alaturi de Mexic, Australia, Brazilia si alte aproape 30 de state de pe glob, Romania a introdus primele bancnote de plastic in 1999, cu ocazia eclipsei totale de soare. In 2001 devenea a treia tara, alaturi de Australia si Noua Zeelanda, cu bancnote imprimate in totalitate pe polimer. Nici una dintre marile puteri economice mondiale nu a optat pina in prezent pentru banii de plastic, principala piedica fiind, cum altfel, decit financiara: pentru tiparirea unei singure bancnote, americanii platesc sase centi, relateaza slate.com. In cazul biletelor de plastic, costurile se dubleaza, insa durata de viata este de patru ori mai mare. Daca Uniunea Europeana si Japonia nu si-au pus inca problema introducerii polimerilor in portofel, SUA au cochetat cu ideea. Lobby-ul puternic al producatorilor de hirtie a impiedicat insa orice tentativa de acest fel.

*
Moneda cu funda


La fel de inovative incearca sa fie si monedele, chiar daca acolo tentatia reproducerii frauduloase este egala cu zero. Bucatica de metal care desemneaza cei 25 de centi ai dolarului canadian a fost remarcata de International Association of Currency Affairs, fiind a doua moneda din lume cu doua culori pe ea. Produsa alaturi de Asociatia canadiana de lupta impotriva cancerului la sin, moneda, de culoare argintie, are pe ea si celebra funda roz, simbol al sperantei in lupta cu maladia.

Prostia inundă România

Unii se dau cu sania la munte, pe pârtii, alţii...pe şosele. Un tânăr a fost filmat de prietenii săi în timp ce sania era trasă de o maşină care mergea cu 60, 70 de kilometri pe oră. La un moment dat, tânărul chiar cade, spre amuzamentul prietenilor săi.

Spectacol noaptea trecută într-o secţie de poliţie din Târgovişte. Un şofer în stare avansată de ebrietate le-a cântat poliţiştilor şi i-a distrat pe cinste pe jurnalişti.

Omul a ajuns la secţie pentru că mergea cu maşina în zig zag pe mijlocul şoselei.

Cazuri de tâlhărie asupra personalităţilor


Cazuri de tâlhărie în rândul VIP-urilor se întâmplă frecvent. Statutul de personalitate politică, sportivă sau de altă natură nu conferă mai multă siguranţă. Infractorii nu se sperie de obicei de numele sau statutul victimei.

Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii, a fost jefuită în timp ce se afla la volanul autoturismului său. Şi marea campioana Doina Melinte a fost victima unei tâlhării petrecute la o benzinărie din Mogoşoaia.

La începutul lui februarie 2001, Daniela Bartoş, ministrul Sănătăţii si Familiei în acea perioadă, a fost jefuită în timp ce se afla la volanul autoturismului său. Aceasta se îndrepta către Spitalul de Urgenţă Bucureşti pentru a-şi vizita pacienţii. În jurul orei 7.00, ministrul a oprit maşina, marca Renault Clio, la semaforul din intersecţia şoselei Panduri cu strada Dr. Rainer, moment în care un bărbat s-a apropiat de autoturism. După ce a spart geamul portierei din dreapta spate a maşinii, hoţul a sustras o geantă care conţinea patru milioane de lei, două telefoane mobile, acte personale şi mai multe chei, valoarea prejudiciului ridicându-se la opt milioane de lei.

În martie 2006, marea campioană Doina Melinte a fost victima unei tâlhării petrecute la o benzinărie din Mogoşoaia. Fosta atletă se oprise pentru a cere indicaţii când a fost acostată de trei puşti care i-au smuls poşeta în care se aflau peste 845 de milioane de lei vechi, actele şi telefonul mobil. Deşi agresorii, trei adolescenţi între 13-15 ani, de etnie romă, au fost identificaţi la scurt timp, ei au fost prinşi de poliţişti abia după o lună. Doina Melinte nu şi-a recuperat bunurile furate.

Autorii infracţiunilor nu au fost identificaţi de fiecare dată. Unul alt caz rezolvat însă cu succes de poliţişti este cel în care a fost implicată fiica lui Marko Bela, astfel că agresorii au ajuns după gratii.

Fiica lui Marko Bela a fost răpită şi tâlhărită la sfârşitul anului 2005 de doi tineri, chiar pe o stradă din centrul Capitalei, aproape de sediul poliţiei. Ea se întorcea de la birou, când cei doi au luat-o cu tot cu maşină şi au dus-o pe o stradă întunecată din sectorul 2, unde au agresat-o şi au tâlhărit-o.

Fiica actualului Ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a fost tâlhărită de o persoană rămasă neidentificată, după ce şi-a parcat maşina pe o stradă din apropierea Primăriei Sectorului 1. Bărbatul i-a smuls geanta din mână şi a dispărut.

Cristian Muscălescu, şeful Poliţiei Transporturi Bucureşti, a rămas fără borsetă, după ce câţiva indivizi i-au sustras-o din maşină prin geamul portierei. Nici aceştia nu au fost încă identificaţi.

Creatoarea de modă Mirela Popa a fost jefuită într-o parcare de pe Calea Dorobanţi, în timp ce se întorcea de la o sală de fitness. Un individ i-a smuls acesteia geanta din mână. Nici în acest caz nu a fost identificat agresorul.

A fost odată ca niciodată un site faimos la vremea lui şi care probabil încă e printre cei care îl mai ştiu, şi anume lamers.xhost.ro . Demnă de acest site este şi următoarea întâmplare, însă din motive subiective, deoarece vreau să subliniez doar ideea în sine şi nu să umilesc pe cineva prin asta, nick'urile vor fi modificate.
Sper ca efortul să fie apreciat însuşi de protagonist:


În primă instanţă...

[2008-01-16 21:39] sal
[2008-01-16 21:39] RADIUS: sal
[2008-01-16 21:39] XxX: ce pot face si eu pt un cont de OP?
[2008-01-16 21:40] XxX: pot aduce useri
[2008-01-16 21:40] RADIUS: 1000?
[2008-01-16 21:40] XxX: lasa la 800
[2008-01-16 21:40] XxX: :D
:d
[2008-01-16 21:40] RADIUS: da sa vad
[2008-01-16 21:40] XxX: eu stau mult
[2008-01-16 21:40] XxX: pe odc
[2008-01-16 21:41] XxX: stau mult in fata PC
[2008-01-16 21:41] XxX: :D

[2008-01-16 21:41] RADIUS: am zis sa-mi dai sa vad userii
[2008-01-16 21:41] XxX: ast
[2008-01-16 21:42] RADIUS: s poate azi?
[2008-01-16 21:42] XxX: asteapta omule
[2008-01-16 21:42] RADIUS: e greu sa dai o adresa?
[2008-01-16 21:42] RADIUS: sau te kinui sa bagi boti sa ma impresionezi?
[2008-01-16 21:42] XxX: ast sa vad de pe ce hub dau
[2008-01-16 21:42] XxX: da...
[2008-01-16 21:42] XxX: aduc boti
[2008-01-16 21:42] XxX: ce gluma
[2008-01-16 21:42] XxX: ..
[2008-01-16 21:42] XxX: poti sa verifici
[2008-01-16 21:43] RADIUS eu am zis sa-mi arati hubul unde ai tu 800-1000 useri
[2008-01-16 21:43] RADIUS: si kre ii aduci p toti aici
[2008-01-16 21:43] RADIUS: nu altceva
[2008-01-16 21:43] XxX: da mai
[2008-01-16 21:43] XxX: astepta
[2008-01-16 21:43] RADIUS: nu am intereseaza redirecturi sau reclame
[2008-01-16 21:43] XxX: iti spun eu
[2008-01-16 21:44] XxX: nu pot da cu redirect?
[2008-01-16 21:45] RADIUS: nu ... un dns pus aici
[2008-01-16 21:45] RADIUS: doar asa
[2008-01-16 21:45] RADIUS: la redirect nu pot estima kti useri ai
[2008-01-16 22:40] XxX: auzi? ... am sa te anunt cand am dns de 800 useri
[2008-01-16 22:40] RADIUS: I'm away. State your business and I might answer later if you're lucky.
[2008-01-16 22:40] XxX: da?
[2008-01-16 23:01] *** User went offline [XxX - UnderGrounD NeTworK] ***




... apoi pe alt hub discutând cu un alt owner...


[2008-01-13 16:13] XxX: salut
- [2008-01-13 16:13] ZzZ: Daca nu iti raspund acum lasa mesaj si te contactez eu ... ;)
- [2008-01-13 17:19] *** User went offline [XxX - •] ***
- [2008-01-16 21:14] XxX: salut
- [2008-01-16 21:14] ZzZ: sal
- [2008-01-16 21:14] XxX: sunt [REG]??? dak ma mai stii
- [2008-01-16 21:14] XxX: ce pot face si eu pt un cont de OP?
- [2008-01-16 21:14] ZzZ: da
- [2008-01-16 21:15] ZzZ: vbste cu mihai boss
- [2008-01-16 21:16] XxX: pot sa`i spun ca sunt un vechi prieten de a tau?
- [2008-01-16 21:16] ZzZ: sa am o pila :D

- [2008-01-16 21:16] XxX: ii spun?
- [2008-01-16 21:18] ZzZ: da
- [2008-01-16 21:18] ZzZ: zii k io i-am zis sa te faca op
- [2008-01-16 21:21] XxX: da nu esti tu owneru hubului?
- [2008-01-16 21:22] XxX: zice ca nu vrea sa dea...
- [2008-01-16 21:23] *** User went offline [XxX - Blue] ***
- [2008-01-16 21:52] XxX: auzi.. lasa`l inkolo de cont pe hubu tau ... ma poti ajuta si pe mine cu 800 useri?
- [2008-01-16 21:53] ZzZ: pe ce adresa
- [2008-01-16 21:53] XxX: esti si tu OP
- [2008-01-16 21:53] XxX: pe hubu ala
- [2008-01-16 21:53] ZzZ: care
- [2008-01-16 21:53] XxX: vreau sa ma relansez
- [2008-01-16 21:54] XxX: d c.underground-network.ro
- [2008-01-16 21:54] XxX: vreau sa ma relansez
- [2008-01-16 21:54] XxX: ca OP
- [2008-01-16 21:54] XxX: ca m`am lasat
- [2008-01-16 21:54] XxX: si vreau sa incep din nou
- [2008-01-16 21:54] XxX: k eram pe vreo 30 huburi OP
- [2008-01-16 21:55] XxX: ma ajuti?
- [2008-01-16 21:57] ZzZ: poi si dc 800 ?
- [2008-01-16 21:57] XxX: atata cere ala
- [2008-01-16 21:57] XxX: pt ca sa imi dea OP
- [2008-01-16 21:57] XxX: si promit
- [2008-01-16 21:58] XxX: ca atunci knd voi avea owner pe un hub iti dau si tie
- [2008-01-16 21:58] ZzZ: cine ?
- [2008-01-16 21:58] ZzZ: cere
- [2008-01-16 21:58] XxX: radius
- [2008-01-16 22:00] ZzZ: k
- [2008-01-16 22:00] XxX: ma ajuti?
- [2008-01-16 22:00] ZzZ: stai sa vbsc cu radius
- [2008-01-16 22:01] XxX: aha
- [2008-01-16 22:01] XxX: dak imi iau OP pe hubu ala
- [2008-01-16 22:01] XxX: promit
- [2008-01-16 22:01] XxX: ca atunci cand voi avea owner pe vreun hub tie iti dau class 5
- [22:07:24] XxX: ai vorbit cu el?
- [22:07:35] ZzZ: da
- [22:07:49] XxX: si ce zice?
- [22:07:56] ZzZ: a zis k nu ii trebuie k are destui useri
- [22:08:01] ZzZ: k ii zisai si io daca ma face op
- [22:08:07] ZzZ: si zisa ca nu mai are nevoie de useri
- [22:08:19] XxX: da tu esti OP
- [22:08:27] ZzZ: nu is eu al a
- [22:08:43] XxX: da ai vreun dns de 800 useri?
- [22:08:47] ZzZ: nop
- [22:08:51] XxX: oke
- [22:08:56] XxX: ms oricu



.... ză end.

Pick up line

Şi ... ce zici? Bem o Fanta? ;;)

Pentru a demonstra încă o dată cum e şi cui se aplică legea în Românica noastră scumpă, avem cazul Orban.

Analizele efectuate indica faptul ca presupusa victima nu a fost lovita de masina demnitarului de la Transporturi

Raportul medico-legal in cazul Simonei Todean, presupusa victima a accidentului rutier in care a fost implicat la sfarsitul anului trecut ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este in curs de elaborare, iar analizele efectuate pana in prezent nu indica faptul ca fata ar fi fost lovita de o masina.
"Fetita nu era in ghips. Avea cateva zgarieturi si vanatai, unele mai noi, altele mai vechi. Dar nu poate fi trasa concluzia asupra felului in care a fost produsa vanataia si nici exact ziua, intrucat echimoza isi modifica culoarea si dispare cam dupa zece zile. Ceea ce am putea spune ar fi ca aceasta ar fi fost produsa probabil in ultimele zile. Mai mult, aspectul vanataii nu indica precis daca fetita a cazut sau a fost lovita. In orice caz, nu sunt urme foarte clare care sa indice ca a fost lovita de o masina. Urme clare pot aparea dupa ce o persoana a fost calcata de masina, lovita cu roata, izbita pe strada sau daca masina in care se afla este implicata intr-un accident", au declarat surse judiciare. In plus, potrivit Mediafax, toate semnele de pe corpul fetei sunt minore. Dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora accidentul produs in care a fost implicat Orban, pe Soseaua Cotroceni, s-ar fi soldat cu ranirea unei fete, Politia anunta ca a fost identificata victima accidentului de circulatie, fiind vorba despre o minora care, la momentul producerii accidentului, era in trecere prin zona. Tatal fetei a declarat in mai multe randuri, inclusiv la audierea de la Parchetul General ca Simona nu a fost accidentata de ministrul Transporturilor, ci ca a cazut pe gheata cu cateva minute inainte de incidentul in care a fost implicat demnitarul. "Fiica mea mi-a spus ca a alunecat cu zece minute inainte de a face Ludovic Orban accident. Fata a spus ca s-a accidentat in urma cazaturii. Am declarat ca nu am nici o implicatie cu accidentul", a declarat Gavril Todean. El a adaugat ca fiica sa a suferit o contuzie usoara la mana. Barbatul a mai spus ca il stie pe Orban de la televizor si a negat ca ar fi primit bani de la acesta. Mai intai, fata a fost audiata acasa, iar tatal acesteia la sediul Biroului Politiei Rutiere a Capitalei. Ulterior, barbatul a fost audiat si la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ocazie cu care a declarat ca si-a dus fiica la Institutul de Medicina Legala.

"Nu a existat nici o victima"

Ludovic Orban a declarat ca nu a existat nici o victima in acest caz. Acesta a precizat ca, dupa producerea accidentului, a asteptat politia trei ore si nu a venit si ca "Politia se apara pentru ca nu este normal sa se faca un apel la 112 la care sa nu raspunda". Intrebat cine a sunat la 112, ministrul a spus ca nu stie, dar ca la locul accidentului erau trei persoane, carora le-a spus sa sune. "Am stat afara, m-am dus, am baut o cafea, dupa care am revenit afara. Am stat acolo, in zona aia. Nu se poate sa fi venit cand eram la cafea. Daca venea politia, eram imediat anuntat", a precizat Orban. Ministrul a tinut sa afirme ca inainte de producerea accidentului a fost, impreuna cu familia, la petrecerea unui coleg al fiului sau, unde nu a consumat nici un fel de bautura alcoolica, fapt ce poate fi confirmat de alte 15 persoane.

Noua Toyota Avensis Estate


Sedanul de clasa medie Toyota Avensis va fi inlocuit de o noua generatie peste numai un an, dar constructorul japonez a reusit cumva sa pastreze intact secretul din jurul viitoarei masini.

Asta pana acum, fiindca neobositii fotografi-spioni au reusit sa surpinda versiunea break a lui Avensis in timpul unor teste, modelul numarului unu mondial fiind destul de sumar camuflat pentru a ne permite sa facem cateva consideratii privind designul caroseriei.

Se poate observa, de exemplu, ca designerii japonezi au pastrat linia rectangulara a farurilor, insa acestea sunt ceva mai verticale ca inainte si mai alungite inspre in sus, in timp ce linia calandrului va fi sensibil mai sportiva.

Din profil, masina pare de asemenea mai dinamica decat actualul break, linia acoperisului fiind mai plonjata mai inspre spate, dar spatele este destul de comun, cu stopurile dreptunghiulare despartite de marginea usii portbagajului.

Toyota Avensis Estate va oferi si un acoperis panoramic cu o lungime de peste un metru, numai bun pentru cei care adora un habitaclu foarte luminos.

Deocamdata nu se stie ce motoare vor intra in echiparea masinii, insa puteti paria linistiti pe o gama ce va include atat propulsoare pe benzina, cat si diesel; marea noutate o va reprezenta insa prezenta unui sistem de tractiune integrala, ce va fi oferit optional.

Grupul japonez Matsushita Electric Industrial si Google, proprietarul celui mai accesat motor de cautare la nivel mondial, colaboreaza la productia unor televizoare conectabile la Internet.

Televizoarele, care vor fi lansate in primavara acestui an pe piata nord-americana, vor permite accesarea de continut video prin intermediul YouTube, precum si vizualizarea serviciului online de fotografii Picasa Web Albums, ambele detinute de Google, se arata intr-un comunicat al Panasonic, divizie a grupului Matsushita.
Data lansarii pe piata internationala a televizoarelor nu a fost inca stabilita.



"Cooperarea Panasonic cu YouTube si Picasa Web Albums demonstreaza angajamentul nostru de a influenta evolutia naturala a Internetului si a o extinde in domeniul televiziunii de inalta definitie", a declarat vicepresedintele Panasonic, Merwan Mereby.
Contractul incheiat cu Google nu confera exclusivitate acestei companii, a precizat purtatorul de cuvant al Panasonic, Akira Kadota.

La sfarsitul anului trecut, Matsushita, cel mai mare producator de televizoare cu ecrane pe baza de plasma la nivel mondial, a anuntat ca va prelua controlul asupra unei companii mixte care produce ecrane cu cristale lichide si va construi o noua fabrica.
Masurile reprezinta o schimbare de strategie a Matsushita pe piata ecranelor plate pentru televizoare.

Pana in prezent, Matsushita a facut investitii mari in domeniul ecranelor cu plasma, considerand ca tehnologia este mai eficienta in privinta costurilor, in cazul ecranele de dimensiuni mari. Totodata, compania achizitiona ecrane LCD pentru televizoarele mai mici.

Pentru prima data, masinile pe motorina „mananca” mai mult decat cele pe benzina.


S-au dus vremurile cand masinile pe motorina faceau economii in bugetul soferilor. Inceputul anului a adus, pentru prima data in tara noastra, un pret la pompa al motorinei mai mare decat cel al benzinei, iar perioada urmatoare nu anunta o modificare a tendintei. Pretul motorinei a crescut veritiginos din cauza majorarii accizei si a cresterii pretului barilului de petrol pana la nivelul de 100 de dolari.

O alta cauza a majorarii pretului motorinei vine din faptul ca biodieselul, care incepand cu acest an trebuie sa reprezinte 3% din motorina pusa in rezervor, nu mai beneficiaza de scutirea accizei.

Motorina de lux

Raspunsul la aceste schimbari legislative a venit prompt din partea companiilor petroliere de la noi. Petrom a majorat pretul carburantilor din prima zi a anului, iar Rompetrol a scumpit motorina la inceputul acestei saptamani. Desi majorarile nu au fost spectaculoase, companiile si-au apropiat actualele preturi prin scumpiri succesive care au inceput la finele anului 2007.

Petrom si Rompetrol au scumpit motorina cu trei bani la inceputul anului, pana la valoarea de 3,74, respectiv 3,76 lei pentru un litru. In acelasi timp, cea mai folosita benzina, cea Premium fara plumb, a ajuns la 3,52 lei pe litru.

„In ultimele sase luni cotatiile internationale la motorina au fost mai mari decat cele la benzina, plus ca de la 1 ianuarie a crescut valoarea accizei in euro la motorina. Totodata, acciza in lei la benzina a scazut, ca urmare a cursului de schimb”, ne-a spus Dan Pazara, purtatorul de cuvant al Petrom.

Care sunt cauzele

Cresterea pretului motorinei are ca principala cauza faptul ca acciza la motorina a crescut, de la 1 ianuarie, de la 307,5 euro pe tona la 325 euro pe tona. Totodata, motorina cu amestec de 3% biodiesel are aceeasi acciza - de 325 euro pe tona. Cresterea de aproape 6% a accizei se inscrie in calendarul de aliniere a accizelor la nivelul celor din UE. Mihai Hura, director al Directiei Taxe Vamale si Accize din cadrul Ministerului Finantelor, ne-a spus ca „avem derogare ca, pana la 1 ianuarie 2010, sa ajungem cu nivelul accizei la acciza minima de 347 de euro pe tona practicata in UE”.

La 1 ianuarie 2009, nivelul accizei va fi de 336 de euro pe tona, iar „calendarul trebuie respectat musai”. Cu alte cuvinte, pretul motorinei isi va mentine ritmul de crestere avand in vedere faptul ca 31a din pretul final la pompa este dat de acciza. In pretul final mai intra si 10% catre Fondul Petrolistilor, respectiv 19% - TVA. „Companiile nu pot pune doar pe seama accizei cresterea, pentru ca aceasta este doar o parte din pretul final”.

ECOLOGIC

Copiem Occidentul la scumpiri


Carburantii trebuie amestecati obligatoriu cu biocombustibil pentru eliminarea emisiilor poluante. In 2008, 3% din motorina (si 4%, din iulie) trebuie sa contina biodiesel. Din iulie 2009, si benzina trebuie sa contina bioetanol minim 4% din volum.

„Am discutat cu departamentul de politica fiscala din minister si am sustinut ca biodieselul sa nu fie accizat, dar ei ne-au spus ca in UE aproape toata tarile au aceasta acciza”, ne-a spus Stelian Banateanu, director in Directia de Politici Industriale din Ministerul Economiei. Temerea ca aplicarea accizei va afecta grav producatorii de biodiesel este temperata de Hura: „Acciza se aplica doar daca producatorul vinde biocarburantul pentru consum imediat, nu daca il vinde companiilor petroliere pentru amestec cu carburantii traditionali”.

ANALIZA

Jumatate dintre romani aleg masini diesel


Anul trecut, mai bine de 43% dintre masinile noi vandute in Romania erau echipate cu motoare diesel, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme. In total, numai in primele zece luni ale lui 2007 au fost vandute aproape 110.000 de autoturisme diesel.

Comparativ cu europenii din centrul continentului, soferii de pe strazile din Romania sunt si cei care se gandesc cel mai mult la avantajele motorizarilor diesel, potrivit unui studiu al dealerului AAA Auto. 49% dintre autoturismele vandute anul trecut de acesta in Romania erau echipate cu motoare diesel, in timp ce in Cehia ponderea a fost de 30%, in Polonia de 29%, in Slovacia de 19%, iar in Ungaria de 16%.

Legea se aplică doar muritorilor de rând. Edilii Bucureşteni işi ignoră cu neruşinare propriile indicaţii.


Printre cei care trebuie amendaţi pentru că nu şi-au dat zăpada de pe trotuarul din faţa casei se numără şi edilii Capitalei. În schimb, au folosit fără ruşine banii publici şi utilajele firmelor de deszăpezire pentru a curăţa urmările ninsorii, cu prioritate, pe arterele din jurul locuinţelor personale şi la sediile primăriilor.

Adriean Videanu


Afectat de mormanele de zăpadă din faţa casei este şi edilul-şef al Capitalei, Adriean Videanu. În faţa locuinţei sale, aflată pe o stradă de lângă Arcul de Triumf, tronează un munte de zăpadă. Spirit descurcăreţ, Adriean Videanu şi-a lăsat maşina zile întregi cum a putut, fără a fi însă deranjat de nimeni de la Poliţie, căci prin zonele VIP-urilor agenţii de circulaţie nu au trecut.

Andrei Chiliman


Zăpadă ca în munţi şi pe trotuarul din faţa casei primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Ocupat cu munca de birou, edilul nu a pus mâna pe lopată să îşi facă datoria de cetăţean, dar a avut grijă să îi utileze cu o maşină străină de teren pe poliţiştii comunitari care îi păzesc casa.

Liviu Negoiţă

Înainte

“Armata” antiiarnă a firmei care trebuie să deszăpezească sectorul 3 nu a prea fost zărită pe teren, dar există un loc unde soldaţii au trudit de zor: sediul primăriei. Mai multe utilaje şi numeroşi salariaţi ai firmei conduse de Silviu Prigoană au trudit de la primii fulgi de nea, pentru a face lună toate arterele din jurul sediului administrativ al sectorului 3.

După

După ce s-a oprit ninsoarea, iar sute de mii de bucureşteni se chinuiau din greu să iasă din case sau să îşi mişte maşinile printre mormanele de zăpadă, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, avea în faţa ochilor o privelişte fabuloasă: zona din jurul “biroului său” era bec, de parcă ar fi fost sub un imens glob de cristal şi acolo nu ar fi nins niciodată.


Protagoniştii bătăii din faţa discotecii Maxx, din campusul universitar din Regie, în urma căreia au fost împuşcaţi doi poliţişti din Capitală, au fost audiaţi în cursul zilei de luni.

Dacă imediat după scandal toţi au fost foarte rezervaţi în declaraţii şi nu au depus vreo plângere penală, a doua zi au fost ceva mai “comunicativi”. Cei zece indivizi au fost luaţi la întrebări de anchetatori, care au aflat că motivul disputei l-au reprezentat nişte neînţelegeri privind supremaţia asupra unei zone din Capitală.

După cum se ştie, de ani de zile, clanul “Sportivilor” “monitorizează” zona Regie, unde nimeni nu “suflă” în faţa lui. Se pare însă că, la sfârşitul anului trecut, între fraţii Preda, indivizii care fac legea în zonă, şi Daniel Stancu, patronul firmei de pază “Mudava Security”, tot cu activităţi în sectorul 6, au avut loc nişte “dispute” privind un anume spaţiu din cartierul amintit, încheiate în detrimentul celui din urmă.

Astfel, duminică dimineaţă, Stancu şi cinci amici i-au găsit pe fraţii Preda în Maxx şi au încins în faţa clădirii o luptă în toată regula, cu pumni, picioare şi pistoale. Unele voci susţin că forţele de ordine venite la faţa locului au fost, de fapt, chemate să-i “apere” pe fraţii Preda de atacul grupului rival. După audieri, anchetatorii au ridicat şase pistoale cu bile de cauciuc, toate deţinute legal. Acum, poliţiştii urmează să stabilească din care s-a tras duminică dimineaţă.


Modalitatea de calcul a taxei de prima inmatriculare va fi schimbata pana la sfarsitul lunii ianuarie. Ministrul Mediului, Atilla Korodi, sustinator declarat al taxei, a precizat ieri ca modificarile vor avea la baza criterii stabilite de Comisia Europeana. Premierul Tariceanu declara, anul trecut, ca taxa auto se va reduce pe masura ce varsta autovehiculului creste, iar calculul se va aplica masinilor cu o vechime de pana la 20 de ani, cu o cota de reducere a taxei de pana la 90%.

O eleva de 11 ani din municipiul Husi a fost violata cu salbaticie de un tanar chiar pe terenul de sport al scolii unde aceasta invata. Potrivit primelor cercetari ale politistilor vasluieni, fetita a fost acostata de Daniel B, in varsta de 23 de ani, in timp ce se ducea spre terenul de sport pentru a participa alaturi de celelalte colege la ora de educatie fizica.
Sub amenintarea ca o va bate daca nu-l urmeaza, eleva a fost condusa pe un alt teren de sport fata de cel pe care urma sa se desfasoare ora de educatie fizica. "Prin amenintarea cu acte de violenta, tanarul a intretinut raporturi sexuale cu minora, impotriva vointei acesteia. Daniel Benea a profitat si de faptul ca afara era deja intuneric si nu a fost observat de nimeni pe timpul consumarii actului", a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, citat de Mediafax. Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile, sub acuzatia savarsirii infractiunii de viol. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca pana la 25 de ani de inchisoare.


-- Presedintele companiei de electronice Panasonic, Toshihiro Sakamoto, a prezentat la Las Vegas cel mai mare ecran cu plasma din lume, cu o diagonala de 3,8 metri (150 inci), ca raspuns la aparitia modelului Sharp de 108 inci, considerat cel mai mare ecran in 2007, anunta AFP.
In ciuda acestei reusite, ecranele cu plasma sunt devansate de ecranele pe baza de cristal lichid (LCD), preferate de catre consumatori, in timp ce ecranele cu retroproiectie, cea de-a treia categorie de ecrane plate, incep sa dispara de pe piata, potrivit analistilor prezenti in cadrul Targului de Electronice din Las Vegas.
Potrivit firmei Display Search, ecranele LCD progreseaza de patru ori mai repede ca cele cu plasma: vanzarile acestora la nivel global au atins 86% in al treilea trimestru, fata de doar 21% pentru ecranele pe baza de plasma.
Grupul Sony a anuntat luna trecuta ca va inceta productia acestor categorii de televizoare, punandu-si sperantele in noua generatie de ecrane ultrafine dar inca foarte costisitoare, de tipul OLED.
Vanzarile la ecranele cu retroproiectie sunt asteptate sa scada pana la jumatatea anului 2008.
Panasonic a prezentat de asemenea in cadrul Targului de Electronice o serie de ecrane plate destinate sa acopere un intreg perete dintr-o casa, denumite Life Wall.
Dotate cu un sistem de recunoastere faciala, acest ecran mural se regleaza dupa miscarile mainii utilizatorului pentru a rula filme, programe tv sau a vedea filmele direct de pe site-urile de internet.
Aceste ecrane uriase si sistemul Home Cinema care "apropie familia", a adaugat directorul executiv al grupului,
Succesul la nivel mondial inregistrat de televizoarele cu ecran plat si marimea acestora, este din ce in ce mai mare.
Aceste modele au reprezentat 81% din televizoarele vandute in Occident si in Japonia in al treilea trimestru din 2007, vanzarile acestora crescand cu 75% pe an, potrivit Display Search


O femeie de 81 de ani din Sidney a fost arestata in urma unei acuzatii conform careia femeia cultiva si comercializa marijuana in estul Australiei.

Femeia, a carei identitate nu a fost dezvaluita, a fost a saptea persoana arestata intr-o operatie a politiei indreptata impotriva dealerilor de droguri din Young un orasel situat la aproximativ 250 de kilometri de Sidney.

Femeii i s-a aprobat eliberarea pe cautiune si trebuie sa se prezinte in fata instantei luna viitoare.

Pentru toţi "Bill Gates-ii" wannabe avem o veste bună. Aveţi cale liberă spre faimă şi bogăţii. :)


Internetul va fi disponibil oriunde în lume. Dispozitivele video High Definition se vor regăsi pe toate tipurile de suprafeţe, inclusiv pe mese sau pereţi, iar omenirea va fi invadată de lumi virtuale din ce în ce mai sofisticate. Aceasta este părerea celui mai bogat om din lume, Bill Gates, preşedintele Microsoft. El a făcut aceste preziceri în ultimul său discurs înainte de retragerea de la conducerea gigantului informatic.

În faţa profesioniştilor reuniţi la expoziţia Consumer Electronic Show din Las Vegas, Bill Gates a estimat că următorii zece ani vor fi marcaţi de evoluţii tehnologice spectaculoase, mult mai accelerate decât cele din ultimul deceniu. În timp ce tastatura şi mouse-ul au marcat primul deceniu digital, al doilea va fi marcat de interfeţele naturale, cum ar fi ecranele tactile şi controlul prin gesturi.

Paradoxal, în plină revoluţie tehnologică, Gates este hotărât să renunţe în iulie la funcţia de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra complet fundaţiei sale umanitare. Ciudată a fost şi prezentarea de la revedere pe care a pregătit-o Gates pentru internauţii reuniţi în Las Vegas: un clip în care este prezentat cântând la chitară, alături de solistul de la trupa U2 şi făcând glume pe seama unei posibile cariere politice.

Mai în glumă, mai în serios, cert este că peste un miliard de calculatoare funcţionează în acest moment la nivel mondial şi circa 40% din populaţia lumii deţine un telefon mobil. Primul deceniu digital a fost un succes enorm. Însă nu a fost decât începutul - după spusele lui Gates nimic nu ne împiedică să mergem mai rapid înainte.

Ţurţurii problemă

În fiecare dimineaţă parcurg efectiv acelasi drum până la muncă. Nimic neobisşnuit nu? Sunt de acord. Totuşi, de când a dat "miraculoasa" zăpadă, peisajul meu obişnuit, s-a mai îmbogăţit cu un element ... adrenalina.
De ce vă întrebaţi? Pentru că, mergând eu aşa agale pe drumul prea bine cunoscut deja, ajung la capătul trotuarului unde pot observa un fir de aţă întins de-a latul bordurii, de care zace agăţat un bileţel pe care scrie:"ATENŢIE!!! CAD ŢURŢURI" Abia atunci mi-am dat seama, uitându-mă înapoi că am parcurs fără să bag de seamă un teren "minat", şi că ţurtuii de aproximativ 1m lungime ar fi putut să mă tranforme în orice moment într-o victimă a lui Ţepeş (aka Dracula).
Acum nu mai tb să decid decât cum să-mi încep ziua. Cu o doză de adrenalină facînd jaloane printre ţurţuri, sau sa renunţ la a mai merge pe trotuar şi să-mi încerc norocul pe şosea printre maşini. :)


Reprezentanţii Spitalului Colţea au chemat pompierii pentru a îndepărta ţurţurii

Atenţie bucureşteni! Odată cu încălzirea vremii, ţurţurii formaţi pe streaşinile clădirilor se pot prăbuşi în orice clipă. La Spitalul Colţea de exemplu, pompierii au rupt marţi bucăţi de gheaţă de aproape doi metri, care cântăreau câteva sute de kilograme. Acţiuni similare au avut loc la şcoli şi grădiniţe, unde exista riscul ca ţurţurii să pice pe copii.

Reprezentanţii spitalului Colţea spun că ţurţurii reprezentau o ameninţare atât pentru bolnavi cât şi pentru personalul medical.

"Ţurţurii sunt suficient de mari, prezentau un pericol deosebit, aveau circa un metru şi jumătate şi greutate de vreo două-trei sute de kilograme, era un real pericol pentru circulaţia pietonilor şi a personalului din cadrul spitalului", a declarat Georgeta Colţoi, reprezentant spital.

"Am fost solicitaţi la Spitalul Colţea să desprindem ţurţurii de pe streaşină, vedeţi şi dumneavoastră că au nişte dimensiuni foarte mari", a declarat Cătălin Eftenie, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Pompierii au muncit câteva ore pentru a înlătura bucăţile uriaşe de gheaţă. Intervenţii identice au avut loc şi la alte instituţii publice care au anunţat că au probleme cu ţurţurii.

Dacă în post-ul anterior îi lăudam pe doljeni(Craiova), acum trebuie să-i şi criticăm pentru prostia unora, prostie care după cum ştim, se plăteşte....


Doi bărbaţi au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon şi un al treilea va rămâne fără picioare. Totul din cauza unei sobe înfundate. Tragedia s-a petrecut ieri, în comuna doljeană Scăeşti.

Ilie Mazilu locuia împreună cu tatăl său, în vârstă de 79 de ani. În vizită la cei doi se afla şi sora bătrânului. Fără să îşi dea seama de consecinţe, oamenii au acoperit hornul sobei cu o tablă. Peste noapte, lui Ilie i s-a făcut rău. A spart un geam pentru ca aerul să intre în casă. A leşinat însă imediat.

Când şi-au dat seama că ceva nu este în regulă vecinii i-au alertat pe poliţişti. Aceştia i-au găsit morţi pe cei doi bătrâni. Ilie Mazilu era încă în viaţă, dar suferise mai multe degerături, iar medicii spun că trebuie să îi amputeze picioarele.

In sfârşit, rotiţele prin minister se mişcă ...

Poliţia din Craiova a început marţi să ridice toate maşinile de pe marginea drumului care sunt parcate neregulamentar şi care nu permit accesul utilajelor de deszăpezire. În ultimele zile a nins foarte mult în Craiova, iar utilajele nu au putut interveni peste tot din cauza autoturismelor lăsate în zăpadă.

Proprietarii maşinilor au fost amendaţi de poliţie cu 2 puncte de penalizare şi 150 de lei amendă. Şoferii autovehiculelor ridicate sunt revoltaţi de măsurile luate de primărie.

"Oamenii care parchează aici nu parchează de plăcere. Să pună mâna Primăria să facă parcări şi să deszăpezească... Amendaţi şi Primăria că încurcă circulaţia... Mă deranjează şi pe mine că nu veniţi între blocuri să vedeţi ce-i acolo...", se plânge un conducător auto.

Maşinile ridicate de pe străzile Craiovei au fost duse la periferia oraşului în depoul de tramvaie. Autoturismele vor putea fi recuperate în schimbul unei taxe de o sută de lei.


Anul 2oo4:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 461 fapte(reclamate)
Anul 2oo5:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 355 fapte(reclamate)
Anul 2oo6:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 327 fapte(reclamate)



Ne lăudăm cu vizitele şi suportul american. Suntem bucuroşi că am intrat în U.E. La ce bun? ... La ce bun dacă nu ştim să luăm de la ei ce-i mai bun?
Cetăţenii se plâng poliţiei că nimeni şi nimic nu-i apără de hoţi, de tâlhari. După ce ne aruncăm un ochi pe datele de mai sus, vă întreb: "Poliţia cui să se plângă?"
Într-o ţară în care legile sunt scrise de avocaţi pentru hoţii pe care îi numesc clienţi, poliţia a ajuns o bătaie de joc pentru orice ciorditor.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei referitoare la infracţiunile de ultraj. Mai precis, reprezentanţii poliţiştilor cer pedepse mai aspre.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere înăsprirea pedepselor pentru că în ultimul an, numărul cazurilor în care poliţiştii au fost bătuţi sau ameninţaţi în timpul misiunilor a crescut cu 40% faţă de anii trecuţi. În 2007, 213 agenţi de ordine publică au fost ultragiaţi şi doar în 21 dintre cazuri, agresorii au fost reţinuţi. Reprezentanţii sindicatului spun că actuala lege este favorabilă celor care comit ultrajul, astfel încât magistraţii nu pot dispune măsura arestării preventive.

Statisticile arată că 48% dintre infracţiunile de ultraj s-au comis în mediul urban şi mai mult de jumătate dintre ele sunt comise pe timpul nopţii. În 69% dintre cazuri poliţiştii au fost loviţi, iar în 31% au fost ameninţaţi cu topoare, cuţite, coase şi chiar drujbe pornite.

Info Statistici: Click aici


Cine va câştiga în această seară marele premiu de la Loto 6/49?! Sau, mai bine spus, va câştiga cineva?

Suma pusă la bătaie e de circa 9 milioane de euro, reportul înregistrat de săptămâna trecută fiind de peste 29,2 milioane lei.

Premiul este al doilea ca valoare din istoria loteriei, cel mai mare, de 10,45 milioane de euro, a fost câştigat în urmă cu 19 săptămâni. Preţul unei variante simple a revenit la 4,4 lei.

Împuşcat din cauza unei fete

Fără doar şi poate, multă lume a auzit şi chiar mai multă ştie despre "oltencele fierbinţi". Eu nu sunt o excepţie. Dar sper să fiu în ceea ce priveşte articolul următor, în care se pare că pentru a cuceri mâna unei don'şoare, doi băieţi au fost gata gata să'şi ia viaţa.
Oare să-mi păzesc spatele d'acum înainte? :-S (te-aştept cu un răspuns)

Un tânăr a ajuns ieri la Spitalul din Craiova, după ce a fost împuşcat în plină stradă în piciorul stâng.

Tudor Guţu s-a ales cu leziuni minore după ce Ştefan Stoiculescu a tras cu un pistol cu bile de cauciuc spre prietenul lui Guţu, Mihai Grămadă. Stoiculescu şi Grămadă se certaseră pentru o fată.


Frig năprasnic şi nămeţi în toată ţara. 16 localităţi din Constanţa sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, iar 12 nu au apă potabilă.

Bolnavii izolaţi, care au nevoie de dializă, sunt transportaţi la spital cu trei elicoptere ale Ministerului Internelor, iar jandarmii au încărcat camioane pentru a duce oamenilor pâine şi apă.

Drumurile sunt şi ele impracticabile. Din cauza ninsorii şi a viscolului, ieri, traficul pe un tronson al autostrăzii A2, pe şase sectoare de drumuri naţionale şi pe 21 de drumuri locale continua să fie închis.

În ceea ce priveşte temperatura, cea mai scăzută din acestă iarnă s-a înregistrat la Miercurea Ciuc. Ieri dimineaţă, la ora 6.00, mercurul termometrelor a coborât până la minus 27 grade Celsius, după care a început să crească uşor.

Şi în alte localităţi din Harghita, supranumită “Mica Siberie”, a fost la fel de frig. La Joseni s-au înregistrat minus 25,2 grade, iar la Topliţa minus 22 de grade.

Specialiştii spun că valorile sunt de două ori mai mici decât cele normale, pentru această perioadă, însă dau asigurări că de astăzi vremea se va încălzi uşor. Din fericire, serviciul de Ambulanţă nu s-a confruntat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu nici un caz grav provocat de gerul cumplit.

Xabi ft. GaRo - Ce'a fost

Andore vs. Cascada - Fluturi

Radare pe pârtiile de schi


Amatorii de schi şi snowboard care aleg pârtiile din Elveţia se confruntă de ieri cu o situaţie stranie: autorităţile vor impune o viteză maximă de 30 km/oră, care nu va putea depăşită.
Contravenienţii vor fi surprinşi de “poliţişti ai pârtiilor” în civil, dotaţi cu radare mobile.

Conform cotidianului “The Times”, cei care vor încălca viteza maximă de mai multe ori vor fi sancţionaţi cu interzicerea accesului pe pârtie şi ridicarea legitimaţiilor de schi. Prima staţiune în care se va aplica noua lege este Andermatt.

Puneti mana pe lopeti!

Bucurestenii au inceput operatiunea „Deszapezirea trotuarelor”, insa nu toti s-au aratat dispusi sa curete omatul de pe trotuar, desi legea ii obliga.


Doar o parte dintre bucuresteni s-au mobilizat sa iasa de sub nameti, desi o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ii obliga sa curete zapada stransa pe trotuarul din fata imobilului in care locuiesc. Ieri, inca mai erau strazi unde trotuarele ramasesera, pe alocuri, acoperite de troiene.

La o pauza, printre lopeti, cei mai harnici spuneau ca nu-si pot obliga vecinii sa-si faca datoria, dar nici nu este normal sa astepti ca primaria sa-ti curete zapada de sub nas. In timp ce unii mai lenesi lasau mormanele de zapada sa se intareasca pe trotuar, trecatorii isi faceau loc printre masini, in mijloc de strada. Nici macar centrul orasului nu a scapat de nametii din mijlocul trotuarului: in zona intersectiei dintre Calea Victoriei si Bulevardul Regina Elisabeta, pietonii faceau sir indian pe o potecuta prin omat.

Pe jumatate curatat

In spatele unor blocuri din zona Pietei Romane, Radu, Mihai si Benone dau la lopata din greu ca sa elibereze o alee. Nu locuiesc aici, ci sunt angajati permanent de locatarii din cele noua imobile, care se „servesc” de aleea cu pricina. „Si azi si ieri am tot carat zapada. Dar degeaba am dat, ca se pune la loc”, spune Benone. „Dar nu-i bai”, zice barbatul. „Treaba merge pana la urma”, spune Radu si continua sa sape prin „transee”.

Pe strada Ion Luca Caragiale, un sofer face ultimele retusuri dupa ce si-a deszapezit masina. Oamenii au dat pe unde au putut cu lopetile, dar au asteptat sa vina si primaria ca sa ridice zapada.

„Pe trotuar au mai iesit vecinii sa faca, dar pe strada nu inteleg de ce nu vine primaria cu plugul?”, zice barbatul. Alaturi, o casa imensa sta cu trotuarul necuratat, de si-au facut oamenii poteca in mijlocul strazii sa poate trece. „Ei, aici cred ca stau niste diplomati, ceva”, spune soferul. „Doar nu i-ati vazut pe astia sa puna mana pe lopata!”, da omul explicatia comoditatii locatarilor din casa cu pricina.

Pe strada Aron Florian, domnul Jerca si cativa vecini au tot dat zapada din fata casei, dar niciun plug de la primarie nu a trecut pe acolo, comenteaza barbatul. Dar totusi adauga: „Nu e normal sa astepti sa vina primaria sa-ti ia zapada de pe trotuar”.

Amenzi pentru zapada

Potrivit Hotararii nr. 147 din 2005 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, persoanele fizice si juridice care nu si-au curatat zapada de pe trotuarele din fata locuintelor vor fi penalizate. Amenzile sunt cuprinse intre 50 si 100 de lei. Numai in sectorul 2, pornisera ieri-dimineata 50 de echipe de control ale primariei intr-o actiune de a depista unde au fost inregistrate astfel de nereguli.

„Asta s-a mai facut si in trecut, nu numai acum. Mi-aduc aminte ca in 2003 s-au dat amenzi pentru toate magazinele de pe una dintre arterele Bucurestiului din aceasta pricina”, a spus in legatura cu subiectul viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu. Primarul general, Adriean Videanu, a recunoscut si el ca aceasta atitudine este o problema. „Unii bucuresteni se asteapta ca primarul general sa vina sa le ia zapada din fata casei. Dar daca nu-si curata singuri, vor fi amendati”, a precizat primarul general.

DRUMUL OMATULUI

Se vor crea depozite pentru zapada de pe strazi


Zapada stransa de pe marile artere ale Capitalei va fi transportata si depozitata in locuri periferice, pentru a facilita traficul in oras, anunta autoritatile. Potrivit Mediafax, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat ca zapada va fi incarcata si depozitata in trei locuri de la periferia sectorului, pe doua terenuri virane din zona Chitila si pe un teren din zona Giulesti-Sarbi.

Aici se trecuse ieri la curatarea strazilor secundare, iar in paralel se curatau trotuarele. Nametii din sectorul 2 vor fi transportati in zona Gherghitei, din cartierul Colentina.

Groapa de gunoi a Operei devine munte de omat

Edilul sectorului 3, Liviu Negoita, a decis ca zapada din intersectii sa fie depozitata pe un teren de aproximativ patru hectare din zona Pantelimon, aflat in proprietatea operatorului de salubrizare - platou cunoscut ca fosta groapa de gunoi a Operei de pe Bulevardul Octavian Goga.

In acest sector erau functionale 65 de bulevarde si artere principale, plus aproximativ 500 de strazi secundare. Potrivit autoritatilor sectorului 4, mormanele de zapada din intersectiile din sector vor fi depozitate pe terenurile din jurul Intreprinderii Masini Grele Bucuresti (IMGB). Pana ieri dupa-amiaza, toate bulevardele si arterele principale fusesera curatate si incepuse deszapezirea strazilor secundare.

10.000 de metri patrati pentru nametii din sectorul 5

Depozitele de zapada din sectorul 5 vor fi facute pe doua terenuri virane apartinand primariei, aflate pe Soseaua Alexandriei si pe strada Tudor Vladimirescu. Acestea au o suprafata de peste 10.000 de metri patrati.

Potrivit directorului Administratiei Domeniului Public din sectorul 5, Octavian Mirea, toate bulevardele principale au fost curatate, iar ieri-dimineata incepuse actiunea de curatare a strazilor centrale.


Rata mortalităţii tronează desupra celei a vitalităţii în România şi acum puteţi vedea şi de ce. O familie se limitează la a avea un singur copil de teamă că nu pot întreţine doi sau mai mulţi, iar cei pe care totuşi îi au, îi neglijează astfel; dar probabil este doar ce-au învăţat de-a lungul vieţii de la proprii lor părinţi.
Trist ... foarte trist...

O fetiţă de trei ani a murit îngheţată, în această dimineaţă, într-o localitate din Argeş. Copilul fusese lăsat singur acasă. Pentru că în locuinţă s-a produs un incendiu, copilul a fugit afară să se salveze şi a căzut într-o găleată cu apă. A fost găsită o oră mai târziu, în şoc hipotermic.

Tragedia s-a produs în oraşul Costeşti. Mama fetiţei a plecat la cumpărături şi a lăsat copilul de trei ani singur acasă. Micuţa s-a jucat la sobă, iar covorul a luat foc de la jar. Fetiţa a zăcut în zăpadă udă leoarcă, mai bine de o oră, până când s-a întors mama ei acasă. Femeia a chemat imediat ambulanţa, însă medicii nu au mai reuşit să o salveze.

Poliţia Costeşti a deschis o anchetă, iar mama este cercetată pentru neglijenţă.





Un barbat a fost acuzat ca s-a strecurat in dormitorul unui copilas si a furat 20 $ din pusculita in timp ce micuta in varsta de 2 ani dormea.

Autoritatile declara ca probele ADN i-au condus la concluzia ca Ryan A. Mueller in varsta de 30 de ani din Sheboygan Falls a comis delictul pe 10 august 2007. Mama fetitei era in alta camera cu celalalt copil cand a vazut ca s-a aprins o lumina in camera fetitei de 2 ani. A intrat si a vazut cum un barbat scutura pusculita fetitei in timp ce aceasta dormea.

Barbatul a reusit sa fuga cu banii furati pana la sosirea politiei. Autoritatile au gasit urme de sange pe geamul pe care hotul il fortase ca sa intre in locuinta.

Mueller a fost acuzat joi de talharie, putand primi o pedeapsa de pana la 9 ani si jumatate de inchisoare, iar cautiune sa a fost stabilita la 10000 $.

Sursa Yahoo News

Lovit de maşina Poliţiei

O autospecială aparţinând Secţiei 5 Poliţie, aflată în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, a accidentat uşor un bărbat de 85 de ani. Maşina circula pe linia de tramvai, iar în faţa Teatrului Masca, bătrânul a coborât de pe refugiu şi a fost lovit uşor de autospecială. După ce a primit îngrijiri medicale, a fost îndrumat la domiciliu.

Microsoft a anuntat ca va oferi gratuit jocuri utilizatorilor serviciului de online gaminig Xbox dupa ce reteaua a dat erori de conectare de sarbatori.

Directorul general al Xbox Live, Mark Whitten, a afirmat ca problema a aparut in urma unei cresteri masive a numarului de utilizatori noi. Desi, conform afirmatiilor sale, serviciul nu a fost inchis total nici o clipa, au fost totusi dezamagiti de problemele aparute. Drept urmare, toti membrii Xbox Live din intreaga lume vor putea downloada gratuit un joc. In mod normal, jocurile vandute pe Xbox Live costa intre 5 si 20 de dolari.

Inainte de sarbatori, Xbox Live avea mai multe de 8 milioande de utilizatori, dintre care multi plateau 50 de dolari pe an pentru un servciu premium care le permite sa joace online impotriva altor utilizatori. Cu siguranta vanzarile de sarbatori au crescut simtitor aceste cifre si au dus la aparitia acestei situatii. Whitten nu a oferit detalii despre cauza problemei dar multi utilizatori s-au plans de imposibilitatea de a se conecta la serviciu sau de a juca online.

Capitala paralizată!

Semafoarele nu mai merg, străzile sunt blocate de zăpadă. Salvările nu pot ajunge la bolnavi, mijloacele de transport în comun nu mai respectă nici un orar. Ninsoarea căzută ieri a paralizat Capitala, iar autorităţile au decretat cod roşu.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă au anunţat că nici la urgenţele majore nu se poate ajunge în mai puţin de trei ore. Cum zăpada a acoperit totul, pietonii şi-au luat inima în dinţi şi au circulat ieri toată ziua direct pe carosabil, făcând slalom printre maşini.

Ora 10.00. Este convocat Comandamentul de Deszăpezire al Capitalei. Din jeep-uri luxoase coboară rând pe rând reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai firmelor de deszăpezire. Nici unul nu are cizme, toţi sunt încălţaţi cu pantofi eleganţi. Ora 11.00. După discuţii de o oră, gata şi concluziile.

“Împreună cu Poliţia Rutieră recomandăm posesorilor de autovehicule să nu le folosească decât dacă au nevoie disperată. Am mai decis ca odată cu lăsarea serii să închidem cu ajutorul Poliţiei Comunitare şi al agenţilor de circulaţie principalele bulevarde, pentru a le putea deszăpezi. Deocamdată utilajele specializate nu pot intra pe străzi deoarece sunt blocate de maşini înzăpezite”, a explicat şeful comandamentului, viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu.


Firmele de deszăpezire au fost deja amendate


Poliţia a amendat deja mai multe firme de deszăpezire pentru problemele cauzate traficului de pe străzile necurăţate de zăpadă, foto dreapta. Astfel, reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGP au anunţat că au fost sancţionate cu amenzi între 1.700 şi 5.000 de lei 13 firme.

Cele mai multe dintre acestea sunt din Bucureşti, unde au primit astfel de “cadouri” atât ADP-urile de sector, cât şi cele patru firme care deţin contracte de deszăpezire. Trebuie să mai plătească bani pentru prestaţia neconvingătoare firme din Argeş, Vrancea şi Dâmboviţa.

Atenţie, îngheaţă!

Meteorologii anunţă că vine gerul! Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis o avertizare “Cod galben” care anunţă înrăutăţirea vremii în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Astfel, în aceste zone se vor înregistra căderi abundente de zăpadă, iar temperatura va coborî, mai ales noaptea, sub -15 grade. Punctul critic va fi atins la noapte, când aproape jumătate de ţară, inclusiv Bucureştiul, va îngheţa, termometrele urmând să indice temperaturi medii de -17 grade Celsius.


Telverde pentru picioare rupte

Ministerul Sănătăţii le-a solicitat, ieri, autorităţilor sanitare să refacă stocurile de medicamente. De asemenea, specialiştii ministerului recomandă populaţiei să evite deplasările în spaţiile deschise, să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi, fructe şi legume şi să evite consumul de alcool.

Vârstnicii sunt sfătuiţi să evite deplasările şi să nu frecventeze locurile aglomerate. Cetăţenii pot suna, zilnic, între orele 9.00 – 18.00, la numărul gratuit 0.800.800.187, pentru a semnala cazuri de urgenţe medicale şi pentru a primi sfaturi de la medici.

Marile bulevarde, blocate

Dintre cele 350 de bulevarde principale, pe 200 se circula ieri foarte prost, foto stânga, potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei. Cele mai mari probleme se înregistrau pe arterele din sectoarele 4 şi 5, iar bulevardul cel mai înzăpezit era Iuliu Maniu din sectorul 6.


Intersecţiile erau sufocate de maşini abandonate de şoferi. Semafoarele explodaseră pur şi simplu pe 29 de artere importante, din care cea mai gravă situaţie se înregistra pe Bd. I.C. Brătianu, Dacia, Doamna Ghica, Teiul Doamnei, str. Berzei, Colţei, Piaţa Rosetti, Calea Griviţei, 13 Septembrie.

Patru tramvaie au deraiat

Pentru a face faţă situaţiei deosebite, RATB, foto dreapta, a scos în stradă toate mijloacele de transport în comun de suprafaţă aflate în stare de funcţionare: 1.000 de autobuze, 361 de tramvaie, 224 de troleibuze.

Nu au lipsit evenimentele deosebite, iar cele mai vulnerabile vehicule au fost tramvaiele. Numai până la prânz deraiaseră deja patru tramvaie pe liniile 41, 23, 21 şi 5. Incidentele au dus la blocarea traficului pe intervale cuprinse între 30 şi 60 de minute.


Aeroporturile, închise

Din pricina ninsorii, peste 20 de avioane nu au putut decola ieri de pe aeroporturi, astfel că pistele din Otopeni şi Băneasa au fost închise temporar. În plus, o porţiune din Autostrada Soarelui a fost şi ea blocată, pe fondul căderilor importante de zăpadă care au afectat sud-estul ţării în noaptea de marţi spre miercuri.



Soldaţii, scoşi la zăpadă

La solicitarea Primăriei sectorului 6, ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, a dispus ca trei detaşamente ale Regimentului de gardă “Mihai Viteazul”, foto stânga, să intervină pe arterele rutiere din sector încă din jurul orei 15.00.

Aproximativ 100 de militari au acţionat la intersecţia dintre Bulevardele Vasile Milea şi Timişoara, în zona Piaţa Gorjului şi la Piaţa Veteranilor, pentru descongestionarea căilor rutiere. Pentru încărcarea şi degajarea zăpezii au fost puse la dispoziţia autorităţilor sectorului 6 autocamioane şi autogredere ale armatei, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Andreea Dumitru.

Vantul a suflat ieri cu peste 80 de kilometri la ora, iar toate drumurile din judet erau paralizate din cauza zapezii.

Judetul Constanta era ieri paralizat de viscol. Totul era blocat: drumurile judetene, drumurile nationale, porturile, la fel si Canalul Dunare-Marea Neagra. Dupa ce au luat o multime de masuri, autoritatile locale s-au recunoscut infrante. Viscolul aducea zapada la loc pe soselele abia curatate. Din dispozitia subprefectului de Constanta, Adrian Nicolaescu, utilajele de deszapezire s-au transformat in antemergatori pentru ambulantele care erau solicitate sa aduca bolnavi la Constanta.

Haos total

Vijelia a facut prapad. 37 de localitati din sud-estul si nord-vestul judetului Constanta au ramas fara curent electric, iar o parte dintre ele si fara apa potabila. Trei sate au ramas complet izolate. Niciun drum judetean nu mai era practicabil, drumurile nationale Constanta-Mangalia, Constanta-Negru Voda si Constanta-Ostrov au fost inchise din cauza vizibilitatii reduse si a nametilor care pe alocuri ajungeau la peste doi metri. Prefectura Constanta a restrictionat traficul in zona Cernavoda si Harsova, astfel incat ieri, la pranz, niciun autoturism nu mai putea pleca din judet.

O persoana a murit si alta a fost grav ranita intr-un accident de circulatie pe DN 22C langa Poarta Alba. Echipele de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au ajuns cu greu la fata locului pentru descarcerarea victimelor.

In Constanta a fost haos total. Multe tramvaie si autobuze RATC au fost scoase de pe traseu, altele au ramas blocate in oras. La iesirea din oras spre Ovidiu, in apropiere de Carrefour, s-au creat blocaje, iar doua ambulante au fost prinse in trafic. Autoturismele ramase in intersectii au fost impinse de soferii nervosi, care isi varsau nervii pe primarie. Cei mai multi localnici au mers pe jos pana la serviciu. „E balamuc total, trebuiau sa bage lamele la 3 dimineata! Le-au scos la 7 cand circulatia e praf”, striga nervos un pieton.

Autoritatile au transmis ca pana nu scade in intensitate vantul, care sufla cu peste 80 de kilometri la ora, „nici vorba de vreo deblocare”.

Primarul si prefectul, in vacanta

Comandamentele judetean si municipal de iarna sunt conduse la Constanta de subprefectul Adrian Nicolaescu, respectiv viceprimarul Gabi Stan. Si asta pentru ca prefectul Danut Culetu a ramas blocat la Predeal, iar primarul Radu Mazare este plecat de la jumatatea lunii decembrie intr-un concediu prelungit in Brazilia, dupa cum spun apropiatii edilului-sef.

IN TARA

Inundatii in Neamt


> Neamt. Pe cursul superior al Bistritei s-a format un pod de gheata de 16,7 kilometri lungime. In unele locuri, inaltimea ghetii masura 5 metri. Din acest motiv, au fost inundate 17 gospodarii. (Dan Sofronia)

> Vrancea. Stratul de zapada a ajuns pana la 25 de centimetri, in special in zona de munte. Mai multe drumuri au fost blocate si zeci de sate au ramas pe intuneric din cauza avariilor la liniile de inalta tensiune. (Silvia Vrinceanu)

> Hunedoara. Cateva sute de familii care locuiesc in cartierele periferice ale municipiului Petrosani erau izolate, ieri, din cauza zapezii. Masinile de deszapezit nu fusesera trimise, iar drumul era impracticabil. (Marius Mitrache)

> Mehedinti. Firma Brantner, cea care trebuia sa se ocupe de deszapezirea arterelor principale din municipiul Drobeta-Turnu-Severin, a fost amendata ieri cu 4.000 de lei de catre Inspectoratul Judetean de Politie. (Romeo Crismaru)

> Constanta. In parcarea Hotelului Tosca, din centrul Mangaliei, un copac de circa un metru diametru a fost smuls din radacini si a cazut peste doua autoturisme, care apartineau unor locatari din zona. Una dintre masini a fost avariata partial, iar cealalta a fost complet distrusa. (Catalin Ionescu)

Cresterea salariului minim brut pe economie, de la 390 la 500 de lei, incepand cu 1 ianuarie, a marit amenzile pentru soferii si pietonii indisciplinati.


Drept urmare, de acum, atat conducatorii auto prinsi incalcand regulile de circulatie, cat si pietonii care traverseaza neregulamentar vor fi nevoiti sa scoata din buzunar sume cu aproape 30 la suta mai mari, valoarea unui punct-amenda crescand de la 39 la 50 de lei.

Nu purtati centura de siguranta - 150 de lei amenda!

Astfel, abateri frecvent intalnite in trafic, precum nepurtarea centurii de siguranta, depasirea cu 10-20 de kilometri/ora a vitezei maxime admise ori stationarea neregulamentara sunt sanctionate, potrivit Codului Rutier, cu 2 sau 3 puncte-amenda, adica cu 100 sau 150 de lei. Sume similare risca sa scoata din buzunar si soferii care sunt prinsi de politisti vorbind la telefonul mobil in timp ce conduc.

Mai mult, conducatorii auto care depasesc limita maxima de viteza cu 21-30 de kilometri/ora, cei care opresc fara motiv sau circula pe banda de urgenta a autostrazilor ori cei ce lovesc autovehiculul care circula in fata lor pentru ca nu pastreaza distanta fata de acesta risca sa scoata din buzunar amenzi din clasa a II-a (4 sau 5 puncte-amenda), adica sume cuprinse intre 200 si 250 de lei.

Potrivit Codului Rutier, soferii care depasesc cu 31-40 de kilometri/ora viteza maxima admisa ori cei care circula pe linia de tramvai, atunci cand drumul public este prevazut cu mai mult de o banda pe sens (exceptand linia de tramvai), risca amenzi din clasa a III-a (de la 6 la 8 puncte-amenda), adica de la 300 la 400 de lei.

Blocati intersectia, platiti 1.000 de lei!

In schimb, cei ce blocheaza intersectia vor fi sanctionati cu pana la 1.000 de lei, la fel ca si cei ce depasesc cu peste 50 de kilometri/ora viteza maxima admisa. Mai mult, acestia din urma risca sa ramana si fara permis de conducere pentru 90 de zile.

Nici pietonii nu sunt iertati. Cei care traverseaza strada neregulamentar vor plati intre 100 si 150 de lei. In schimb, pietonii surprinsi traversand neregulamentar o autostrada ar putea scoate din buzunar pana la 1.000 de lei.

;;
Romanian Top66 Submit Your Site Looker.ro TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Director Web www.TOP21.ro Cel mai cuprinzator director romanesc