Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere legi mai dure împotriva ultrajului
Adăugat de RÁЇڧ at 16:15
Anul 2oo4:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 461 fapte(reclamate)
Anul 2oo5:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 355 fapte(reclamate)
Anul 2oo6:
Infracţiuni grave, săvârşite cu violenţă. ~Ultraj~ - 327 fapte(reclamate)
Ne lăudăm cu vizitele şi suportul american. Suntem bucuroşi că am intrat în U.E. La ce bun? ... La ce bun dacă nu ştim să luăm de la ei ce-i mai bun?
Cetăţenii se plâng poliţiei că nimeni şi nimic nu-i apără de hoţi, de tâlhari. După ce ne aruncăm un ochi pe datele de mai sus, vă întreb: "Poliţia cui să se plângă?"
Într-o ţară în care legile sunt scrise de avocaţi pentru hoţii pe care îi numesc clienţi, poliţia a ajuns o bătaie de joc pentru orice ciorditor.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei referitoare la infracţiunile de ultraj. Mai precis, reprezentanţii poliţiştilor cer pedepse mai aspre.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor cere înăsprirea pedepselor pentru că în ultimul an, numărul cazurilor în care poliţiştii au fost bătuţi sau ameninţaţi în timpul misiunilor a crescut cu 40% faţă de anii trecuţi. În 2007, 213 agenţi de ordine publică au fost ultragiaţi şi doar în 21 dintre cazuri, agresorii au fost reţinuţi. Reprezentanţii sindicatului spun că actuala lege este favorabilă celor care comit ultrajul, astfel încât magistraţii nu pot dispune măsura arestării preventive.
Statisticile arată că 48% dintre infracţiunile de ultraj s-au comis în mediul urban şi mai mult de jumătate dintre ele sunt comise pe timpul nopţii. În 69% dintre cazuri poliţiştii au fost loviţi, iar în 31% au fost ameninţaţi cu topoare, cuţite, coase şi chiar drujbe pornite.
Info Statistici: Click aici